A forgalommal szemben hajtott fel az M85-ös autóútra egy 80 éves soproni férfi csütörtök délután Nagycenknél – közölte a Magyar Közút. Sajnos a rosszabb forgatókönyv valósult meg. Kicsivel később Nagylózs térségében nekiütközött egy szabályosan, a belső forgalmi sávban érkező autónak, amitől az a külső sávban haladó teherautónak csapódott.

Mindkét személygépkocsi a szalagkorlátnak ütközve állt meg. A baleset során három ember megsérült, őket a mentők kórházba vitték. Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Az esetet részben rögzítették a gyorsforgalmi utakat figyelő kamerák

Közleményében a Magyar Közút azt írja, az elmúlt időszakban két tipikus eset látható: azokban a térségekben, ahol korábban nem volt gyorsforgalmi út, ott több ilyen helyzet fordul elő, sokan nem friss GPS-szel, navigációs rendszerrel közlekednek és így annak a már nem aktuális információira hallgatva hajtanak fel rossz irányba, és amit a legnehezebb kivédeni, vannak, akik, ha eltévesztenek egy kijáratot, egész egyszerűen megfordulnak vagy visszatolatnak.

Fontos, ha rossz irányba hajt fel valaki egy gyorsforgalmi útra, ne tolasson vissza, ne forduljon meg, kapcsolja be a vészvillogót, lehetőség szerint húzódjon le a leállósáv szélére vagy a forgalmi sávon kívülre, álljon meg, vegyék fel a láthatósági mellényt, szálljanak ki az autóból és a korlát mögött várakozva hívják fel a 112-es segélyhívó számot! Jön segítség, hogy a helyes útra kerüljenek.