A rendőrségre 2021. április 15-én, csütörtökön 20 óra 20 perc után több bejelentés érkezett, amelyek szerint az M86-os autóúton a forgalommal szemben halad egy tehergépkocsi Szombathely irányába – írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Beledi Rendőrörs egyenruhásai azonnal a balesetveszélyesen közlekedő jármű felkutatására indultak, majd az autóút 141-es kilométerszelvényénél, a zsebeházi lehajtó után egy alacsony sebességgel és a forgalommal szemben közlekedő, szlovák rendszámú teherautót észleltek a belső sávban.

Óriásit hibázott a kialvatlan sofőr, megbüntették 1

Egy esetleges közlekedési baleset megelőzésének érdekében a szabálytalanul haladó autót a járőrök lekísérték az autóútról a szilsárkányi lehajtón. A tehergépkocsit vezető 42 éves szlovák férfi az intézkedés során a rendőröknek elmondta, hogy napok óta szinte folyamatosan vezet, és kialvatlansága miatt nem érzékelte, hogy a forgalommal szemben hajtott fel az M86-osra.

Alkoholtesztje negatív lett, zavart viselkedése miatt azonban az egyenruhások értesítették a mentőszolgálat munkatársait. Az elvégzett vizsgálat egyéb, a vezetési képességet negatívan befolyásoló szer hatását sem mutatta ki, ezért a rendőrök a sofőrrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. Az intézkedés alatt a helyszínre érkezett a gépjárművezetőt alkalmazó vállalkozó, aki átvette a tehergépkocsit.