Szabálytalanul közlekedő személygépkocsira lett figyelmes agy karcagi rendőr 2021. április 9-én éjjel a város belterületén egy szabálytalanul közlekedő személygépkocsira lett figyelmes – számolt be az esetről a rendőrség. A sofőr az egyik kereszteződésnél kihelyezett, a részére megállási kötelezettséget jelző táblánál nem állt meg.

 Az egyenruhás a szabálysértést észlelve a gépkocsi után hajtott, ami egy kapubejáróban megállt, majd a sofőr kiszállt és gyalogosan haladt tovább. A rendőr ellenőrizte a helyi férfit, amely során megállapította, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint, hogy az autót munkáltatója telephelyéről a tulajdonos tudta nélkül hozta el. A kesztyűtartóban volt az indítókulcsa, így tudta elvinni a gépkocsit a karcagi férfi.

A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért további mintavétel céljából előállították..

A Karcagi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele, járművezetés ittas állapotban vétség, valamint több szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást a 26 éves gyanúsított ellen.