Két évtized alatt több mint 700 ezer példányban készült a VAZ 1111, a Lada Oka, amelyet többek között a Kamaz üzemében is gyártottak. Ennek a robusztus kis pocoknak a szellemi utóda lehet a Kama-1, a Kamaz újdonsága, amely meglepően modern tulajdonságokkal bír.

Jópofa városi villanyautó Oroszországból 1
Jópofa városi villanyautó Oroszországból 2

Jópofa városi villanyautó Oroszországból

Jópofa városi villanyautó Oroszországból

Jópofa városi villanyautó Oroszországból 8
Jópofa városi villanyautó Oroszországból 9
Jópofa városi villanyautó Oroszországból 10
Jópofa városi villanyautó Oroszországból 11
Jópofa városi villanyautó Oroszországból 12
Fotó megosztása:

A projekt pontosan két év alatt jutott el idáig; a fejlesztést jelentősen felgyorsította, hogy Moszkva kiemeltként ügyként kezelte, és ipari, valamint tudományos támogatást biztosított a munkához.

A jópofa autócska mindössze 3,4 méter hosszú, szélessége 1,7 méter, magassága 1,6. A szabad hasmagasság 16 cm. A 33 kWh kapacitású lítium-ion akkucsomag egy feltöltéssel 250 kilométeres hatótávolságot enged, a feltöltés módozattól függően 20-360 percet vesz igénybe. A 80 kW-os villanymotorral 150 km/óra a végsebesség. Az autó 6,7 mp alatt gyorsul 100 km/órára.

Jópofa városi villanyautó Oroszországból 13

A lámpák LED-esek, a karosszéria borítóelemei könnyen cserélhetők, így az autó ideális lehet pl. autómegosztó szolgáltatásoknak, ahol az ügyfelek nem igazán vigyáznak az autókra.

A teljes kezelőfelület digitális, az autó 3. szintű autonóm közlekedésre alkalmas, azaz a vezető nem veheti el a kezét a kormányról, de a kocsi autópályán önállóan gyorsít, lassít és kanyarodik.

Alább videón is megnézheted a jópofa kisautót:

a videó a hirdetés után indul