December 4-én egy Pest megyei férfi ittasan, érvényes járművezetői engedély nélkül 100 km/h-s sebességgel közlekedett Kecskemét belvárosában. A városi rendőrkapitányságon éppen ittas járművezetés miatt indult büntetőügyben kellett volna gyanúsítottként megjelennie.

A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzést használva követni kezdték az autót, a férfi erre menekülni kezdett. Lajosmizse irányába haladt az 5. számú úton, ahol a rendőrök az úttest jobb oldalán leállított nyerges vontatóval, illetve egy szolgálati autóval próbáltak meg forgalmi akadályt képezni. Amikor a rendőrök észlelték, hogy az elkövető a forgalmi akadály ellenére nem lassít, a rendőrautóval lehúzódtak az útról, de a férfi így is nekiütközött a Mercedesnek.

A férfi Lajosmizse belterületén több virágágyást elsodort, hirtelen szembefordult a forgalommal, megpördült, és nekicsúszott egy rendőrautó első lökhárítójának, majd folytatta a menekülést.

A férfi a szabályosan közlekedő járműveket folyamatosan veszélyeztette, több autónak le kellett húzódnia, vagy meg kellett állnia az ütközés elkerülése érdekében. Az üldözés során a férfi többször megelőzte az őt megállítani próbáló rendőrautót, és megpróbálta leszorítani.

Lajosmizsét elhagyva a férfi ráhajtott a Kerekegyháza felé vezető útra, végül addig folytatta a menekülést, amíg autójának jobb első kereke kitört, és az úttestről lesodródva egy fának ütközött. Az elkövető a kesztyűtartóba nyúlt, majd kiszállt, kezeit a zsebében tartotta. A rendőri felszólítás ellenére sem adta meg magát, még a felfelé irányuló három figyelmeztető lövést követően is menekülni próbált, végül a rendőrök elfogták.

Az elkövető kihallgatása során úgy nyilatkozott, azért vonta ki magát a rendőri intézkedés alól, mert tudatában volt annak, hogy alkohol hatása, valamint vezetéstől eltiltás hatálya alatt áll. A gyanúsított büntetett előéletű, 2018 januárja óta kilenc alkalommal követett el gépjárművezetéshez köthető szabálysértést, jelenleg engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt 12 hónap időtartamú, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll. Ezen túlmenően több büntetőeljárás is folyamatban van ellene, az elmúlt három hónapban lopás és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A férfit letartóztatták.

Nézd meg az üldözésről készült videót:

a videó a hirdetés után indul