A rendőrségre június 7-én hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy egy autó árokba hajtott Debrecenben, a Veres Péter utcában. A rendőrök alkoholszondát alkalmaztak az autó vezetőjével szemben: a 22 éves nő pozitív értéket fújt, és kiderült, hogy soha nem volt jogosítványa.

Még a helyszínen meghallgatták a jármű vezetőjét és a 26 éves utasát is. A két lány részletesen elmesélte az éjszaka történéseit: kora este közösen kezdtek iszogatni, majd úgy döntöttek, hogy elmennek a boltba autóval.

Induláskor a kocsi tulajdonosa, a 26 éves nő ült a volán mögé, majd amikor végeztek a bevásárlással, barátnője ki akarta próbálni az autót. Nem voltak már messze, így helyet cseréltek, és a jogosítvánnyal soha nem rendelkező 22 éves nő kísérelte meg hazavezetni az autót. Már az első kanyarban lesodródtak az útról.

A balesetben senki nem sérült meg. A rendőrök a 26 éves nővel szemben is alkoholszondát alkalmaztak, ami esetében is pozitív értéket mutatott.

Az autó tulajdonosával szemben járművezetés ittas állapotban, valamint járművezetés tiltott átengedése miatt folytattak nyomozást, míg a 22 éves barátnőnek járművezetés ittas állapotban vétség miatt kell felelnie.