A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály (KR KÜFFO) jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást F. Zoltán miskolci lakossal szemben.

Az 53 éves férfi a nyomozás adatai szerint az érdekeltségébe tartozó miskolci telephelyein lopott járműveket – egyeseket szétbontva, konténerekben – tárolt, melyeket céghálózatán keresztül legalizált.

Gépfegyvere is volt a lopott luxusautókkal bizniszelő miskolci neppernek 1

A férfi elfogására, a járművek lefoglalására, illetve a céghálózat felszámolására a KR KÜFFO július 7-re és 8-ra összehangolt rendőri akciót szervezett. A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége elfogta F. Zoltánt, a nyomozók pedig kutatásokat tartottak a hozzá kapcsolódó ingatlanokban és telephelyeken.

Az akció során a rendőrök 11 nagy értékű autót, illetve számos gépjármű-fődarabot, valamint 10,4 millió forint készpénzt és a céghálózathoz tartozó 7 gazdasági társaság (köztük egy szlovák és egy német cég) könyvelési anyagát is lefoglalták. Az egyik szemle alá vont jármű rakterében különböző rejtekhelyeken 6,5 kilogramm por állagú kábítószergyanús anyagot, valamint 5 fegyvert és lőszereket is találtak a nyomozók.

Gépfegyvere is volt a lopott luxusautókkal bizniszelő miskolci neppernek 2

A vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag amfetamin, amelynek feketepiaci értéke közel 20 millió forint. A fegyverszakértő megállapítása szerint két lefoglalt géppisztoly működőképes lőfegyvernek minősül, illetve a tárakban megtalált 278 lőszer éleslőszer.

F. Zoltánt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.