Az angol McLaren bejelentette, hogy nagyjából 1200 új munkahelyet fog teremteni, majd közzétették az első negyedév pénzügyi eredményeit, amik természetesen lehangolóak. Nagyon meglátszik ezeken a számokon, hogy közbejött egy váratlan tényező a koronavírussal és a globális járvány mélyebben érinti az ilyen kisebb gyártókat, mint a hatalmas cégcsoportokat.

A McLaren 2019-ben összesen 34,5 millió dollárnyi veszteséget könyvelt el, ezzel szemben idén csak az első negyedévben 163 millió dollárt. A bevétel 2020 első negyedévében 109 millió dolláros.

Ez meglátszik a termelésen is, hiszen tavaly ebben az időszakban 963 autót gyártottak, idén a leállások miatt csak 307 sportkocsi gördült le a szalagról.

A költségcsökkentő megoldások mellett 338 millió dollárt szeretnének összegyűjteni, hogy likviditási pozíciójukat javítsák. Az év további részében masszív növekedésre számítanak és az is bizakodásra adhat okot, hogy az igazán drága modellek, mint a Speedtail, az Elva és a 765 LT az utolsó szálig elkeltek 2020-ra.