Az elmúlt két hétben több gépkocsifeltörésről érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi kapitányságára. A nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek, lefoglalták és elemezték a bűncselekmények környékén készült kamerafelvételeket.

A rendőrök közterületi akciót szerveztek azért, hogy elfogják azt a 37 éves budapesti férfit, aki bűnügyi információ alapján került látókörükbe.

Az akció első napján, május 19-én este a nyomozók felfigyeltek egy férfire, aki az utcán sétálva a parkoló autókat próbálta kinyitni, és folyamatosan azt nézte, hogy hagytak-e bennük valamilyen értéket. A járőrök igazoltatták a férfit, akinél több csavarhúzót is találtak, és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A nyomozók a 37 éves budapesti L. Rolandot lopás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi kihallgatása során további kilenc autó feltörését ismerte el, amellyel közel negyedmillió forint kárt okozott.

A rendőrök a férfi angyalföldi lakásán autós rádiókat, mobiltelefonokat, navigációs eszközöket és műszaki cikkeket foglaltak le.