Michelisz Norbert szimulátorbajnoksága után a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) is úgy döntött, hogy elindítja a saját szervezésű bajnokságát. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) iránymutatását követve elindul az első MNASZ-HUNESZ e-sport országos GTSport autószimulátor bajnokság, amely a Gran Turismo Sport játékban, PlayStation 4 platformon lesz elérhető, s bármely 16. életévét betöltött, magyar állampolgár részt vehet rajta.

Versenyautó-tesztelési lehetőséget nyerhetsz szimulátorozással 1

Az elmúlt években nagy sikernek örvend az FIA égisze alatt működő FIA Gran Turismo Bajnokság. A Nations Cup, azaz a nemzetek kupája a világ minden országából elérhető, az egyik legnépszerűbb platformon fut, ezzel lehetőséget biztosít több millió játékosnak, hogy betekintsen az autósport világába. Az FIA Gran Turismo Bajnokság jelenleg az egyetlen, FIA által kiírt hivatalos szimulátorbajnokság világszerte. A bajnokság nagykövetei között szerepel a hatszoros Forma 1-es világbajnok Lewis Hamilton is.

Versenyautó-tesztelési lehetőséget nyerhetsz szimulátorozással 2

A versenyre a játék felületén lehet nevezni. A kéthetente zajló fordulókat az Esport1 Twitch.tv és Facebook felületén követhetik a nézők. A tervek szerint az első futamra jövő vasárnap kerül sor, míg a döntőt július 26-án rendezik. “A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elkötelezett az iránt, hogy ebben a nehéz időben is népszerűsítse a sportágat és lehetőséget biztosítson a sportág iránt érdeklődőknek. Ez a bajnokság remek alkalom erre, mert széles körben elérhető lesz” – mondta Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke.

Versenyautó-tesztelési lehetőséget nyerhetsz szimulátorozással 3

Az első három helyezett automatikusan hivatalos MNASZ utánpótlás licencet kap és az első 10 helyezett közül a kiválasztottaknak lehetőséget biztosítanak egy versenyautó tesztelésére.