A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi kapitánysága összehangolt akció során fogott el három férfit április 16-án, akiket bűnszövetségben elkövetett lopással gyanúsítanak. A nyomozás adatai szerint a három férfi két hónap leforgása alatt tíz autót tört fel a VIII. és a X. kerületben.

A csapat az esetek többségében az autók távirányítású lezárását jelblokkolóval akadályozta meg, de akadt olyan eset is, amikor az autó ablakát törték be, hogy az utastérben, illetve a csomagtartóban hagyott értékekhez hozzáférjenek.

Nézd meg, hogyan fogták el a bandát:

a videó a hirdetés után indul

A január 6. és március 11. között elkövetett lopások során a 46 éves P. Sándor az összes bűncselekménynél jelen volt, míg társai, az 55 éves Cs. Károly nyolc, a 30 éves L. Gábor négy alkalommal vett részt az autófeltörésekben. A három férfi az autókból többek közt tabletet, laptopokat, fényképezőgépeket, objektíveket, valamint iratokat és személyes használati eszközöket vitt el.

A VIII. kerületi rendőrök a nyomozás során számos kamerafelvételt elemeztek, és széleskörű adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeként azonosították a csoport tagjait, és felderítették a sorozatban elkövetett lopásokat.

A nyomozók az autófeltörők elfogását követően P. Sándort 11 rendbeli, Cs. Károlyt 9 rendbeli, L. Gábort 4 rendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az eljárás során a nyomozók lefoglaltak három jelblokkolót és több számítástechnikai eszközt is.