Az eljárás adatai szerint egy pápai pár 2019. november 13. és 2020. január 29. között összesen 21 autót tört fel Veszprém, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében. A bűncselekményekhez a férfi választotta ki az autókat, majd betörte az ablakukat, és ellopta a benne lévő értékeket, míg az élettársa egy autóban várva segítette őt.

A feltört járművek nagy része településen belül, utcán parkolt, de volt olyan is, amit a tulajdonosa egy erdős terület mellett állított és zárt le. Az elkövetők a gépkocsikból többek között pénztárcát, készpénzt, mobiltelefont, táskát, hátizsákot loptak el, egy autóból viszont semmit, mert abban nem találtak értéket.

Videón a rendőrség és a TEK akciója, nézd meg:

a videó a hirdetés után indul

A pár a készpénzt felélte, az értékesebb műszaki cikkeket értékesítette, a többi lopott tárgyat pedig elégette. Az eltulajdonított értékekkel közel négymillió forint, a rongálással pedig közel egymillió forint kárt okoztak a sértetteknek.

A 39 éves férfit és a 40 éves nőt a Pápai Rendőrkapitányság, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el összehangolt közös akcióban április 15-én hajnalban. A párt előállították, majd őrizetbe vették, és gyanúsítottként kihallgatták őket.