A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi kapitányságán április 1-jén tett feljelentést egy vietnámi férfi, akinek ellopták a 7,5 millió forint értékű autóját. A józsefvárosi nyomozók azonnal megkezdték az adatgyűjtést, a térfigyelő kamerák felvételeinek ellenőrzését.

Egy ferencvárosi parkolóban hamar megtalálták a lopott Audit. A rendőrök sejtették, hogy a tolvajok visszamennek a terepjáróért, ezért figyelni kezdték a környéket.

a videó a hirdetés után indul

Rövid várakozás után egy társaság érkezett taxival, ami a lopott autótól nem messze állt meg. Az egyik utas odament, és kinyitotta a kocsit, de amikor be akart ülni, elfogták őt és két társát is.

A 16 éves F. A.-t, a 21 éves K. Renátót és a 33 éves Cs. Lászlót jelentős értékre elkövetett orgazdaság megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Negyedik társukat, a 48 éves G. Bélát – aki a kocsi kulcsát megtalálta, és társainak átadta – jelentős értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Társai szabadlábon védekeznek.

A nyomozók a terepjárót visszaadták tulajdonosának.​