Az erős szél és a havazás nem könnyíti meg közlekedést Dél-Dunántúlon. Elsőfokú, vagyis narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hófúvás veszélye miatt Somogy és Baranya megye területére.

Az ország több pontján is erős a szél, így északkeleten, az Észak-Alföldön és az Alpokalján néhol előfordulhatnak viharos széllökések, délután pedig a déli megyékben, főként a Dél-Dunántúlon, 3-4 cm friss hó várható. A katasztrófavédelem felhívta az autósok figyelmét, a friss hóval fedett területein a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Az alábbi képeket olvasónk küldte Pécs környékéről:

A MÁV elesett a tavaszi havazásban délen, de az autósoknak is feladta a leckét 1

A MÁV elesett a tavaszi havazásban délen, de az autósoknak is feladta a leckét 2

A MÁV elesett a tavaszi havazásban délen, de az autósoknak is feladta a leckét 3

A MÁV sem vette zökkenőmentesen a váratlan hidegfrontot és havazást. Kedd reggel Bicsérd állomáson váltóhiba miatt háromnegyed órán át állt a forgalom, Szentlőrinc és Bicsérd között nem volt lehetséges a vonatközlekedés. Fél kilenc előtt kicsivel újraindult a forgalom, de így is maradtak a bő 30 perces késések.

A havazás miatt a pécsi vonalon több állomáson lelassult a közlekedés, a vasúttársaság munkatársai folyamatosan dolgoznak a váltók tisztításán. A pécsi vonalon és a csatlakozó mellékvonalakon is késésekre kell számítani.