70 km/óra helyett mintegy 160 km/órával közlekedett egy Seat 2019. február 16-án 21 óra 40 perc körül a 710-es számú főúton. A 19 éves balinkai fiú egy kanyarban az úttest bal oldalára sodródott. Ott egy szalagkorlátnak ütközött, melyet átszakítva az autó többször, a saját tengelye körül megpördült, majd a vízelvezető árokban a tetejére borulva állt meg.

A baleset előtt a jármű hátsó ülésén helyet foglaló három utas a műszaki hibás biztonsági öveket nem kapcsolta be, ezért ők kirepültek a gépkocsiból, súlyosan megsérültek, egyikőjük maradandó egészségkárosodást szenvedett. A járművezető, és a mellette lévő utas könnyebben sérült.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a 19 éves fiatal sofőr ellen. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában az eljárást lefolytatták, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy csak megfelelő műszaki állapotú járművel induljanak útnak, valamint minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat a balesetek megelőzése érdekében.