FRISSÍTÉS: Cikkünk korábbi változatában azt írtuk, az asszony kétgyerekes, valójában egy fia van.

Szombathely felé tartott a 87-es főúton egy Fiat kedden hajnalban. Szemből egy Iveco kisteherautó érkezett, amelynek sofőrje balra akart bekanyarodni a táplánszentkereszti Vörösmarty Mihály utcába.

A Fiatot vezető asszony már nem tudta elkerülni az ütközést, egyik sofőr sem használta a biztonsági övét – írta a 112press.hu.

A Fiatban nem nyílt a légzsák a frontális ütközésnél, az asszony becsúszott a kormány alá, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem lehetett megmenteni.

Pedig lett volna, aki segítsen, hiszen több sofőr sietett a baleset után a személyautóhoz, sőt a táplánszentkereszti önkéntes tűzoltók is perceken belül a helyszínen voltak. Volt, akinek a háza közelében történt a baleset, és a csattanásra ébredt.

Egy személyautó vezetője megrendülten elevenítette fel, hogy nagyon tehetetlennek érezte magát, amiért nem tudták megmenteni a 40 év körüli asszony életét, a férfi el is sírta magát.

Az Iveco után haladó Suzuki vezetője szerint a kisteherautó nem ment gyorsan, a kanyarból kiérve kb. 35-40 km/h-s sebességgel haladt, amikor kitette az irányjelzőjét balra. A szemtanú nem látta a szemből érkező Fiatot, csak a hirtelen megálló Ivecóra és a gőzfelhőre figyelt fel. A férfi is azonnal rohant segíteni, próbálta szabaddá tenni az asszony légútját.