A rendőrök február 29-én délután Tatán, a Május 1. úton ellenőriztek egy autót. A járművet a 29 éves Sz. Róbert tatabányai lakos vezette, utasa volt egy másik 29 éves tatabányai férfi és egy 25 éves győri lakos is.

A járművezető nem tudta átadni a vezetői engedélyét, mivel őt a tatai rendőrkapitányság 2021. január 20-ig, valamint a tatabányai rendőrkapitányság 2020. április 15-ig a járművezetéstől eltiltotta.

A rendőrök azt is megállapították, hogy az Opelre felszerelt hatósági jelzések egy másik járműhöz tartoznak. A megállított autó a forgalomból ki volt vonva és kötelező biztosítás sem volt rá kötve. A járőrök az átvizsgálás során a sofőr csomagjai között egy gáz-riasztópisztolyt is találtak, amelynek viseléséhez nem rendelkezett engedéllyel.

A rendőrök a hatósági jelzéseket és a gáz-riasztópisztolyt lefoglalták, és a három férfit a tatai rendőrkapitányságra előállították. A velük szemben alkalmazott kábítószerteszt a 29 éves járművezetővel és a győri utasával szemben is pozitív eredményt mutatott.

A nyomozók a 25 éves L. Ádámot gyanúsítottként kihallgatták, ellene kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás. A járművet vezető Sz. Róbertet a rendőrök a gyorsított bírósági eljárás lefolytatásának idejére őrizetbe vették. Ellene kábítószer birtoklása és egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt indult büntetőeljárás.