A BRFK XIII. kerületi rendőrkapitányság járőrei, a IV., a X. és a XV. kerületi rendőrkapitányság rendőreivel, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztállyal, a XIII. kerületi Közterület Felügyelettel, a XIII. kerületi polgárőrséggel, valamint a közlekedési hatóság munkatársaival együttműködve február 22-én éjjel 472 autót és utasát ellenőrizték Újpesten és a XV. kerületben.

A komplex ellenőrzés kiterjedt a gépjárművek műszaki állapotára, a sofőrök ittasságára, a biztonsági öv használatára. Az akció keretén belül vizsgálták az autók engedély nélküli átalakítását, és azt, hogy a jármű a körözési rendszerben szerepel-e.

Az egyenruhások 23 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 14 autós ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek.

Ezzel egy időben a BRFK III. kerületi rendőrkapitányság munkatársai az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében finn módszeres ellenőrzést végeztek Óbudán. A rendőrök összesen 550 embert ellenőriztek, akik közül két főt előállítottak ittas járművezetés miatt.

A BRFK visszatérő ellenőrzéssel a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a „jogellenes gyorsulási futamok” visszaszorítására. ​