A jelenleg letartóztatásban lévő férfi alvó sofőröket ébresztett fel: első esetben, tavaly júniusban egy belga rendszámú teherautó román állampolgárságú vezetőjét. Azt mondta, hogy meghibásodott a járműve, és közben a sofőrt a jármű hátuljához csalta. Ezalatt társa a nyitva maradt vezetőfülkéből ellopta a sértett 2100 eurónyi pénzét.

Amikor a sofőr meglátta, hogy az egyik elkövető behajol a vezetőfülkébe, odarohant, kérdőre vonta az illetőt, aki viszont gázsprayt vett elő, és szembe fújta a sértettet. Ezután a két férfi elfutott. Összesen 681 513 forinttal károsították meg a sofőrt.

Ugyanebben a parkolóban, szintén a hajnali órákban vetették be ismét ezt a módszert októberben: akkor egy személyautóban alvó román román állampolgárságú sértettet ébresztettek fel, és csaltak hátra kitalált indokkal. A férfi társa közben a nyitva maradt gépkocsi anyósüléséről ellopta a sértett kézitáskáját, amiben 540 eurónyi készpénz, iratok és mobiltelefon volt. 271 354 forintos kára keletkezett az illetőnek.

A sértettek figyelmét elterelő férfit még idén áprilisban előzetes letartóztatásba helyezték. A Tatai Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat.