Táblának és fának ütközött egy személygépkocsi december 17-én, Kondoroson, a Hősök útja és a Szénási út kereszteződésében. A balesetről 22 óra 15 perc körül egy férfi tett bejelentést a rendőrségre.

Azt állította, hogy ő nem részese, nem is szemtanúja a balesetnek, csak látja a fának ütközött autót, amiben már nem ül senki. A baleset valószínűleg korábban történhetett.

A rendőri intézkedéskor kiderült, hogy valójában a bejelentő vezette az autót, ő szenvedett balesetet. A férfi nem sérült meg, az alkoholszondás ellenőrzés eredménye is negatív lett nála. Vezetői engedélye nincs, az autó nem volt a tulajdonos nevére átíratva, a műszaki érvényességi ideje pedig lejárt, ráadásul a gumiabroncsok futófelülete is kopott volt.

A férfit a rendőrök a baleset okozása miatt helyszíni bírság megfizetésére kötelezték, a szabálysértések miatt pedig feljelentést tettek ellene.

Néhány órával később, a Kondoros és Gyomaendrőd közötti úton a rendőrjárőrök felfigyeltek egy sötétben kivilágítatlanul közlekedő kerékpárosra. A férfi azt mondta a rendőröknek, hogy a biciklit a sógorától kapta kölcsön, mert előző nap vonattal ment Gyomaendrődről Nagyszénásra, csak visszafelé lekéste a vonatot.

Gyomaendrőd és Nagyszénás között nincs közvetlen vonatközlekedés. Ráadásul a rendőrök tudtak a Kondoroson történt balesetről, ráismertek a férfira, és nyilvánvaló volt, hogy nem mond igazat.

Miután felszólították, hogy mondja el, honnan szerezte a kerékpárt, kiderült, hogy Kondorosról, az autóbusz-állomásról lopta. A rendőrök lefoglalták tőle a biciklit, a férfit pedig előállították a gyomaendrődi rendőrőrsre, ahol újabb eljárás indult ellene.