A hónap végén nyíló tokiói autószalonon két izgalmas újdonsággal is előrukkol a Suzuki, amelyekről most információmorzsákat dobtak elénk.

A Waku Spo egy kompakt plug-in hibrid, amely állítólag a mindennapokban éppúgy jó szolgálatot tehet, mint a hétvégén vagy más örömteli pillanatokban, amikor nem muszájból autózunk, hanem mert jó. A városi törpeautó (A-szegmens) képes átalakulni: gombnyomásra megváltoztatja a formáját (hogyan?), a hűtőmaszkot (kijelzőnek tűnik, szóval ez nem nagy úgy) és a műszeregységen megjelenő információkat – ezt mondani sem kellett volna.

Iszonyú cuki újdonságok a Suzukitól 1

A nyitóképünkön látható Hanare klasszikus formájú, veterán stílusú buszlimuzin, amelynek sofőrre sincs szüksége: fejlett robottechnológia és mesterséges intelligencia irányítja a járművet. A konkrétumokat alig tartalmazó leírás szerint a „személyes kapcsolatok” és a „személyes ízlés” kerül előtérbe a Hanare használata során, akármit jelentsen is ez. A Hanare szó egyébként japánul nyaralót jelent, és nyilván arra utal, hogy az autóban tartózkodni, együtt lenni nagyobb öröm, mint vezetni.