Ferruccio Lamborghini 1963-ban, pontosan 56 éve alapította meg a nevét viselő autógyárat. Hogy ez nem kerek évforduló? Ugyan már, attól még lehet ünnepelni: ezért készült el az Aventador SVJ 63 Roadster, amely nem csak típusjelzésében, de a széria darabszámában is az alapítás éve előtt tiszteleg.

Nincs ennél ritkább Aventador roadster 1
Nincs ennél ritkább Aventador roadster 2

Nincs ennél ritkább Aventador roadster

Nincs ennél ritkább Aventador roadster 12
Nincs ennél ritkább Aventador roadster 13
Nincs ennél ritkább Aventador roadster 14
Nincs ennél ritkább Aventador roadster 15
Nincs ennél ritkább Aventador roadster 16
Nincs ennél ritkább Aventador roadster 17
Nincs ennél ritkább Aventador roadster 18
Nincs ennél ritkább Aventador roadster 19
Nincs ennél ritkább Aventador roadster 20
Fotó megosztása:

A különkiadás nyolcféle, exkluzív kivitelben lesz elérhető. A karosszéria felső része – tető, motorborítás, légbevezető rostélyok, szélvédőkeret és külső tükrök – matt vagy fényes karbon kompozitból kérhetők. A kovácsolt keréktárcsák új, matt titán kivitelűek.

Az utastérben háromféle színben választható az Alcantara kárpitozás. A felületek jelentős részét szénszálas panelek borítják. A kormánykeréken és a kárpitozáson megjelenik a 63-as logó, ahogy egyébként a karosszérián is; a hátsó háromszögablak mögött kapott helyet az elmaradhatatlan sorszámozott plakett.

Nincs ennél ritkább Aventador roadster 21

Műszakilag a limitált kiadás nem hoz újat az SVJ kupéhoz képest; a motor 770 lóerőt ad le 8500/perc fordulatszámon, a 720 Nm nyomatéki csúcshoz 6750-ig kell forgatni a motort. Álló helyzetből 2,9 mp alatt gyorsul 100 km/órára az autó, további 5,9 mp múlva már 200-zal száguld. A végsebesség meghaladja a 350 km/órát, százról 31 méteren áll meg az autó.

Az Aventador SVJ Roadster mind a hatvanhárom példányát eladták már, a leggyorsabb vevők 2020-ban kapják meg autójukat.

Nincs ennél ritkább Aventador roadster 22