Ferruccio Lamborghini 1963-ban, pontosan 56 éve alapította meg a nevét viselő autógyárat. Hogy ez nem kerek évforduló? Ugyan már, attól még lehet ünnepelni: ezért készült el az Aventador SVJ 63 Roadster, amely nem csak típusjelzésében, de a széria darabszámában is az alapítás éve előtt tiszteleg.

A különkiadás nyolcféle, exkluzív kivitelben lesz elérhető. A karosszéria felső része – tető, motorborítás, légbevezető rostélyok, szélvédőkeret és külső tükrök – matt vagy fényes karbon kompozitból kérhetők. A kovácsolt keréktárcsák új, matt titán kivitelűek.

Az utastérben háromféle színben választható az Alcantara kárpitozás. A felületek jelentős részét szénszálas panelek borítják. A kormánykeréken és a kárpitozáson megjelenik a 63-as logó, ahogy egyébként a karosszérián is; a hátsó háromszögablak mögött kapott helyet az elmaradhatatlan sorszámozott plakett.

Nincs ennél ritkább Aventador roadster 2

Műszakilag a limitált kiadás nem hoz újat az SVJ kupéhoz képest; a motor 770 lóerőt ad le 8500/perc fordulatszámon, a 720 Nm nyomatéki csúcshoz 6750-ig kell forgatni a motort. Álló helyzetből 2,9 mp alatt gyorsul 100 km/órára az autó, további 5,9 mp múlva már 200-zal száguld. A végsebesség meghaladja a 350 km/órát, százról 31 méteren áll meg az autó.

Az Aventador SVJ Roadster mind a hatvanhárom példányát eladták már, a leggyorsabb vevők 2020-ban kapják meg autójukat.

Nincs ennél ritkább Aventador roadster 3