A jármű alig másfél hete állt forgalomba mielőtt ellopták. A megalapozott gyanú szerint a 19 éves elkövető 2019. május 2-án a hajnali órákban gyalogosan tartott hazafelé a belvárosból. Eközben Szőregen, egy parkoló autóról lelopta annak rendszámtábláit, majd megrongált több autóbuszt.

Egy buszt el is indított, majd úgy gondolta, kerül vele egyet. Útja során meglátott egy járőrautót, amitől megijedt és egy mellékutcába hajtott. A rendőrök utána fordultak, ekkor a fiatal az utca végi erdős résznél megállt a járművel és gyalogosan bemenekült a fák közé.

Az autóbuszban több millió forintos anyagi kár keletkezett, a javítás előreláthatólag heteket fog igénybe venni – írja Facebook-oldalán a Magyarbusz.

70 milliós szegedi buszt lopott egy 19 éves fiú, összetörve találtak a buszra 1

A szegedi rendőrök az adatgyűjtés eredményeként, tizenkét órán belül megállapították a feltételezett elkövető kilétét, akit otthonából előállítottak. A gyanúsított részletes beismerő vallomást tett. Ellene rongálás vétsége, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette és jármű önkényes elvétele bűntette miatt indult eljárás.

A fiatalt a Szegedi Rendőrkaptányság nyomozói őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – közölte a rendőrség.