Hivatalosan is bemutatták azt a versenyautót, amivel a VW hamarosan megpróbálja megkaparintani a leggyorsabb villanyautónak járó trófeát a Nürburgringen.

Az autó alapja az a VW ID. R, amely tavaly elképesztő időt futott a Pikes Peaken. Az új rekordkísérletnél ugyanúgy Romain Dumas ül majd a volánhoz, mint a Colorado-hegységben, az autó azonban alapvetően más lesz: módosítják például az akkumulátor-csomagot, az elektromos hajtásláncot, és mindenekelőtt az aerodinamikát.

A Nordschleifén 180 km/órát meghaladó átlagsebességgel halad majd az autó, végsebessége eléri a 270 km/órát, ezért a német mérnökök kidolgoztak egy olyan csomagot, ami egyetlen gombnyomással azonnal módosítja az aktív aerodinamikai elemek beállításait, nem kevesebb mint 20 százalékkal csökkentve egyetlen szempillantás alatt az autó légellenállását.

Elektromos sebességi rekordra készül a Volkswagen 2

Egyébként bárki kipróbálhatja magát a Nürburgringen a VW ID. R volánja mögött: a cég a valós versenyautó tényleges adatait felhasználva ingyenes szimulátort épített az interneten, így otthonról is átélheted a 20 kilométeres kör izgalmait.