Még az év vége előtt megkezdődik a Renault City K-ZE értékesítése Kínában. A Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség és a helyi Dongfeng vegyes vállalata által fejlesztett parányi elektromos crossover 2423 mm-es tengelytávval és 300 literes csomagtartóval lép színre. Ezek az értékek a szegmensben jónak számítanak, ahogy a 15 centis szabad hasmagasság is praktikus – persze terepjárásra ettől nem alkalmas az autó, de a kátyúkkal és padkákkal könnyedén megbirkózik majd.

A Renault City K-ZE otthoni konnektorból és nyilvános töltőponton egyaránt tölthető, gyorstöltővel 50 perc alatt megy fel 80%-ra a töltése, normál tempóban 4 órát vesz igénybe a teljes feltöltés – persze sajnos nem közölték a hatótávolságot, így a kedvezően hangzó értéket nincs mihez viszonyítani.

A fedélzeten 8 colos érintőképernyő és a padlón elhelyezett, forgótárcsás irányváltó várja az utasokat. Online navigációs funkció, a hajtáslánc valós idejű monitorozása, fedélzeti wifi és hangfelismerés egészíti ki a szolgáltatások sorát.

Elektromos városi terepjárót mutatott be a Renault 2

Korábbi értesüléseink szerint a Renault Európában is tervezi egy elektromos crossover bevezetését, ennek idejéről azonban még nincsenek információk.