Nyomógomb helyett ujjlenyomat-leolvasót alkalmaz, és ezzel elvileg feleslegessé tesz bármilyen jeladót a Hyundai új technológiája. Az ajtó nyitására és a motor indítására egyaránt alkalmas rendszer a külső kilincsen, illetve a műszerfalon elhelyezett szenzorral vesz mintát, és engedélyezi a műveletet.

A felhasználók egyéni beállításokat rendelhetnek az ujjlenyomathoz: a 2019 első negyedévében piacra kerülő, új generációs Santa Fe az adott felhasználóhoz igazítja az üléspozíciót, az online kapcsolódási beállításokat, valamint a külső visszapillantó tükrök helyzetét, de a későbbiekben a hőfokszabályozás, a kormányállás és számos további funkció is testre szabható lesz.

A kapacitív ujjlenyomat-leolvasó technológia nem fogadja el a másolatokat, hamisítványokat. A téves azonosítás esélye egy az ötvenezerhez, így a technológia állítólag ötször biztonságosabb, mint a hagyományos kulcsos vagy jeladós rendszerek. A technológia folyamatosan tanul, így használatról használatra egyre kisebb hibaszázalékkal képes dolgozni.

Egyelőre nem közölték, a Hyundai mely piacokon vezeti be elsőként a rendszert, azt viszont igen, hogy fokozatosan mindenhová eljuttatják majd.