2018 októberében mutatkozott be a McLaren minden eddiginél erősebb és gyorsabb autójának ígrkező Speedtail, melyből alig több mint 100 példány készül majd. Bár az autó már késznek tűnik, valójában még a fejlesztés egyik legfontosabb fázisa fogja kezdetét venni. Ehhez azonban a McLarennek szüksége volt egy prototípusra, melyben tesztelhetik az autó hajtásláncát és rendszereit. Mivel a Speedtail-t már bemutatták, a formát nem kell rejtegetni, ezért közel szériaváltozatban készülhetett el az Albert névre keresztelt Speedtail.

Ő itt Albert, az angol szupersportkocsi 1
Ő itt Albert, az angol szupersportkocsi 2

Ő itt Albert, az angol szupersportkocsi

Ő itt Albert, az angol szupersportkocsi

Ő itt Albert, az angol szupersportkocsi 6
Ő itt Albert, az angol szupersportkocsi 7
Ő itt Albert, az angol szupersportkocsi 8
Fotó megosztása:

A forma szinte változatlan, csupán az autó elején fedezhetőek fel a 720S lámpái, melynek bizonyára költséghatékonysági oka van. A legsérülékenyebb elemeket így könnyebben cserélik majd a világ bármely pontján. Mert Albert nagy útnak néz elébe, hiszen fagyasztó hidegben és rettentő nagy hőségben kell majd helytállnia. Az 1050 lóerős autó 400 km/órás sebesség felett is száguldhat.

Ő itt Albert, az angol szupersportkocsi 9

A McLaren Speedtail gyártása 2019-ben indul meg, az első példányokat pedig 2020-ben vehetik majd át azok a tulajdonosok, akiknek jutott a 650 milliótól induló szupersportkocsi 106 példányából.