Hét liter, nyolc henger, egy kompresszor, 1290 Nm, 1000 lóerő: a Fiat-Chrysler konszernhez tartozó Mopar műhely újra lenyűgözte a világot. Miután tavaly egy 707 lóerős motort mutattak be, idén megugrották a bűvös ezres szintet, ráadásul autót is építettek a csodablokk köré.

Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet 1
Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet 2

Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet

Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet

Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet 13
Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet 14
Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet 15
Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet 16
Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet 17
Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet 18
Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet 19
Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet 20
Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet 21
Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet 22
Fotó megosztása:
Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet 23

Az 1968 Dodge „Super Charger” Concept az ötven évvel ezelőtti Dodge Charger alapjaira épül, a modern utód stíluselemeit felhasználva teremt időtlen megjelenést. A felnyíló fényszóróknak például menniük kellett, de stílusos kompromisszumot kötöttek: a lámpákat rácsozat mögé dugták, de nincs mozgó elem, a fény a lamellák mögül világít.

Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet 24

A motorházfedél is új, pontosabban a széria fedél acél vázára applikáltak rá üvegszálas dekort; a kilincseket lekapták, az első háromszög-ablakokat egybeszabott üveglappal váltották ki, valamint a hetvenes évek stílusát tükröket szereltek fel, amolyan átmenetként.

Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet 25

A leglátványosabb részlet egyébként a kipufogó/hátsó lámpa kombó: az Alfa Romeo Stelvio kipufogóvégeit a lámpa helyén vezették ki, a LED-es helyzetjelzőket és féklámpákat a kipufogók köré rendezték el.

Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet 26

Persze nem ment olyan egyszerűen az átépítés; a szerelőknek jó 5 centit be kellett toldania a tengelytávba, hogy felszerelhessék a modern Charger kerékív-toldatait. Az ötven éves autó futóművét elöl-hátul leültették, a gyengécske fékeket hatalmas Brembo egységekre cserélték. Elöl az Challenger SRT Hellcat széria 20 colos keréktárcsáit szerelték fel, hátul egyedi 21 colos felniket kapott az autó.

Kell egy ezer lóerős motor? Most vehetsz egyet 27

A gigantikus motorhoz egyébként beépítő készletet is tervezett a Mopar, amivel kulcsra kész csomagot vásárolhat az ember: egy hozzáértő szerelő könnyedén végrehajthatja a szervcserét.