Rádiófrekvenciás járműmegállító, azaz angol betűszóval  RFVS: így nevezi új találmányát a Pentagon. Olyan nagyteljesítményű mikrohullámú „ágyúról” van szó, amely a távolból képes működésképtelenné tenni bárminek, így a járműveknek is az elektromos hálózatát, így hacsak nem valami ósdi mechanikus szerkezetről van szó, a gépkocsi még azelőtt megáll, hogy kárt tenne a kinézett célpontban.

A nemhalálos fegyverek fejlesztését célzó JNLWD program keretében megépített eszköz kétféle kivitelben létezik: a kisebbik hatótávolsága 50 méter, ezt teherjárművekre szerelve működtetnék, míg a 100 méteres hatótávolságú verziót útzáraknál, határátkelőknél és egyéb ellenőrzési pontokon lehetne fixen telepíteni.

A lenti videón 5 perc 20 másodpercnél kezdődik az idevágó demonstráció; ezt követően a rendszer hajókra telepített, vízi járművek ellen bevethető verzióját mutatják be. De más érdekességek is vannak a filmen, például az Active Denial elnevezésű rendszer, amely az emberi bőr alatti fél milliméternyi szövetréteget elviselhetetlen mértékben felmelegítve készteti menekülésre a támadókat, vagy az útból kiállító elektródapár, amely a mikrohullámú rendszerhez hasonlóan élve megsüti az útakadályon áthaladó autó elektromos rendszerét.