Még nincs hivatalos információnk az autó rendeltetésével, feladatával kapcsolatban, a képeket a KÉKFÉNY – Kéklámpások tárháza Facebook-oldal tette közzé. A Mercedes E-osztály felvezető autóként fog szolgálni a pletykák szerint, a beszerzés valószínűleg még annak az ötmilliárd forintos beruházásnak az utószele, amely során 570 új gépjárművet kapott a hazai rendőrség.

A Mercedes E-osztály jelenlegi kezdő listaára itthon 13,8 millió forint, de akad belőle 37 milliós, 612 lóerős, V8-as sportkivitel is. Ennél ugyan gyengébb, de még bőven bivalyerős az ausztrál rendőrség által 12 hónapra csatasorba állított Mercedes E-osztály E43 AMG, ami 3 literes V6-os turbómotorjával 4,6 másodperc alatt éri el a százas tempót.

Különleges Mercedest kaphat a magyar rendőrség 1

A vásárolt gépkocsik Škoda (Octavia), Opel (Astra), Suzuki (Vitara) és Mercedes gyártmányúak. Az autók beszerzési értéke 3,6 milliárd forint (darabonként átlagosan 6,3 millió forint), a folyamatos üzembiztonságot garantáló, öt évre vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig szóló szervizcsomag értéke 1,7 milliárd forint.

Az elmúlt fél évben rendszerbe állított 3235 gépjármű beszerzésére 37 milliárd forintot, a kapcsolódó szervizcsomag biztosítására 9,7 milliárd forintot fordított a rendőrség.