Egy 25 éves és egy 19 éves férfi vitt el az autóban lévő indítókulccsal a tulajdonos beleegyezése nélkül egy Suzuki Swift típusú személygépkocsit 2018. május 4-én, a késő délutáni órákban Szentgálon. Az autót azért vitték el, hogy haza tudjanak menni, de Szentgál és Úrkút között tisztázatlan körülmények között árokba hajtottak. A helyszínre érkező rendőrök elfogták a két férfit, akik közül az idősebbik nem rendelkezett vezetői engedéllyel és ittas is volt. Ezt követően előállították őket, gyanúsítottként kihallgatták, majd szabadon bocsátották mindkét férfit.

Ezek után már éjfél felé közeledve egy veszprémi étterem előtt parkoló Suzuki Swifttel hajtottak el. Természetesen az autó tulajdonosa erről sem tudott. A cél továbbra is a hazaút volt, de a város határában lévő körforgalomban balesetet okoztak, ezért ismét előállították őket, majd őrizetbe vették és a főkapitányság fogdájában kötöttek ki.

A 25 és a 19 éves férfiak ellen jármű önkényes elvétele bűntett, továbbá az idősebbik férfi ellen ellen bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési feljelentést is tettek a rendőrök a 25 éves sofőr ellen.