A francia Romain Dumas háromszor győzött a Pikes Peak Hill Climb versenyen, 2016-ban pedig hosszútávú világbajnoki címet szerzett a Porsche gyári pilótájaként. Most a kettő metszetében talált magának kihívást: a tavaly októberben beharangozott, elektromos Volkswagennel fog nekivágni a 20 kilométeres szerpentinnek.

A 2862 méteres tengerszint feletti magasságon induló, majd egészen 4302 méterig felkapaszkodó útvonal a folyamatosan csökkenő oxigénszint miatt komoly kihívást jelent a mérnököknek, és még komolyabb terhelést a belsőégésű motoroknak – ilyen gondokkal azonban Dumas-nak nem kell szembenéznie, hiszen a villanyautó akár légüres térben is vidáman elsurrog.

Sem a Pikes Peak-re 31 év kihagyás után visszatérő Volkswagen, sem Dumas nem szenved önbizalomhiányban: céljuk egyértelműen az elektromos járművek rekordjának megdöntése: ez azt jelenti, hogy a június végi futamon 8 perc 57,118 másodpercnél jobb időt kell futniuk – feltéve, hogy valaki, mondjuk a rekordot tartó Rhys Millen nem lesz ennél is gyorsabb.