Most szabadidő-autót divatos vásárolni, nem meglepő hát, hogy viszonylag visszafogott terepes képességekkel rendelkező modellt is már ekként vezet be egy gyártó. Így lehet, hogy akár kompaktnak beillő modell is X jelzéssel kerül a BMW kínálatába. Itt a BMW X2.

A modell a BMW X1 kupé változatának tekinthető, ahogy megszületett az X3-ból az X4, az X5-ből az X6. Így az X1-hez hasonlóan az X2 is a MINI-vel közös padlólemezre épül, amelybe keresztbe építik be a motorokat és alapvetően elsőkerék-hajtással párosítják.

Új kupé a BMW-től. Terepre szabták 1
Új kupé a BMW-től. Terepre szabták 2

Új kupé a BMW-től. Terepre szabták

Új kupé a BMW-től. Terepre szabták

Új kupé a BMW-től. Terepre szabták 17
Új kupé a BMW-től. Terepre szabták 18
Új kupé a BMW-től. Terepre szabták 19
Új kupé a BMW-től. Terepre szabták 20
Új kupé a BMW-től. Terepre szabták 21
Új kupé a BMW-től. Terepre szabták 22
Új kupé a BMW-től. Terepre szabták 23
Új kupé a BMW-től. Terepre szabták 24
Új kupé a BMW-től. Terepre szabták 25
Új kupé a BMW-től. Terepre szabták 26
Új kupé a BMW-től. Terepre szabták 27
Új kupé a BMW-től. Terepre szabták 28
Új kupé a BMW-től. Terepre szabták 29
Új kupé a BMW-től. Terepre szabták 30
Fotó megosztása:

Az elsősorban fiataloknak (legalábbis nyugaton) szánt modell hamisítatlan BMW, a hangsúlyos vesékkel, a hosszú, lapos motorháztetővel. A X2 az első BMW, amelyre fejjel lefelé, az aszfalt felé szélesedve kerül a márka védjegyének számító hűtőrács. E mellé társulnak izgalmas részletmegoldások, mint a hangsúlyos sárvédőívek, küszöbtoldatok, ködlámpák, kipufogók. A kupés formát a keskeny ablaksáv és ereszkedő tetővonal adja. Érdekesség, hogy a C oszlopára is kerültek BMW jelek, ahogy BMW 2000 CS és a BMW 3.0 CSL modelleknél. Az utastérben a képek alapján nincs újdonság, a megszokott építőkészletből rakták össze, így várhatóan a minőségre és az ergonómiára sem lesz panasz.

A bevezetésekor egy benzines és két dízelmotorral lesz elérhető a BMW X2. Előbbi első-, utóbbiak összkerékhajtással párosítva. Míg az sDrive20i modell 192 lóerőt tud, addig az xDrive20d változat teljesítménye 190 lóerő, az xDrive25d-é 231 lóerő. A két dízelmotort nyolcsebességes automata váltóval társítja a gyártó, míg a benzinmotorhoz a duplakuplungos, hétsebességes automata váltó jár.

Új kupé a BMW-től. Terepre szabták 31Az alapváltozaton túl lehetőség lesz M Sport és M Sport X felszereltségi csomagokat is választani. A sportosabb látványt biztosító csomagokhoz jár a BMW M sportfutómű, amely feszesebb rugó- és lengéscsillapító-beállításokkal, valamint alacsonyabb hasmagassággal fokozza a vezetési élményt. Szintén rendelhető dinamikus lengéscsillapítás-szabályzás, amely további 10 milliméter hasmagasság-csökkentést kínál.

2018 márciusában kezdőik a BMW X2 forgalmazása, a kínálat pedig gyorsan bővül majd. 2018 első felében az új BMW X2 motorpalettája új változatokkal gazdagodik: érkezik a háromhengeres benzinmotorral szerelt BMW X2 sDrive18i (140 LE), illetve a négyhengeres xDrive20i (192 LE), sDrive18d és xDrive18d (mindkettő 150 LE).

a videó a hirdetés után indul