1937-es megalapítása óta nem kevesebb, mint 150 millió autót gyártott már le a Volkswagen, az ünnepi modell egy kék Volkswagen Golf GTE lett, mely máig a legkedveltebb típus a 80 éves márka kínálatában. Természetesen a sportos hibrid modellnek üzenete is van, jól jelzi az idők változását, hogy immár nem egy tisztán benzines vagy dízelmotorral hajtott autó kap kiemelt figyelmet, hanem egy konnektorról is tölthető kompakt.

Bár a Volkswagent 1937-ben alapították, de a tényleges sorozatgyártás megkezdése csak az első Bogárral indult be 1945. december 27-én, hiszen közben kitört a II. világháború, ami jelentős gázja volt a termelésnek. A legendássá érő Bogarat számtalan frissítéssel egészen 2003-ig tartották életben, az utolsó példányok a Mexikóban lévő gyár szalagjairól gurultak le. Összesen 21,5 millió példány készült el belőle. A Golf története a ’70-es évek közepén kezdődött és már túl vannak 34 millió darabon a kategóriateremtő kompakt modellből.

A 150 milliomodik Volkswagent nem tartották meg, hanem Norvégiába került, ahol rendkívül népszerűek az elektromos vagy konnektorról tölthető hibrid hajtáslánccal szerelt autól. A tulajdonosa Turid Sedahl Knutsen lett, akit Lier városában láthatnak majd gyakran a sötétkék Golf GTE-ben.

Átadták a 150 milliomodik Volkswagent 1