Egy, az eredetire tökéletesen hasonlító Citroën 2CV-t épített egy francia nyugdíjas. Sokan barkácsolnak otthon, de Michel Robillard kocsija a francia közlekedési hatóságtól engedélyt is kapott.

Tekintve, hogy az úr szakmája szerint bútorasztalos, már nem is meglepő, hogy a Kacsát fából készítette el. Miközben az autó szinte összes eleme fából van (műszerek, kilincsek, felnik, gumik stb. nem), valódi motort építettek bele, így a kocsi teljesen járóképes.

Különleges alkotás elkészítése komoly időt vett igénybe, Robillard úr hat éve vágott bele. Az elkészítését természetesen az tette lehetővé, hogy még klasszikus alvázas felépítésű a kocsi, a mai önhordó karosszériák ilyen jellegű építése sokkal bonyolultabb lenne. Az építéshez francia gyümölcsfákat használt fel az alkotó, aki reméli, járműve egyszer bekerül egy múzeumba.

Az 1948-1990 között gyártott Citroën 2CV-ből több mint ötmillió darab fogyott, 9, 12, 18, 29 LE-s változatok készültek belőle. Végsebessége 64-115 km/óra változott kiviteltől függően.