Lehet, hogy modernebb az autópark, de Ausztriában sincsenek sportkocsi a rendőrségi flottában. Elsősorban Volkswagen Touran és Škoda Octavia 4×4 modellek szerepelnek, mint járőrautó.

A Porschénak köszönhetően azonban egy vadiúj 911-essel bővül az autópark A többi járőrautóhoz hasonlóan szürke alapszínű modellre felkerült az osztrák rendőrség kék-piros matricája, és egyedi rendszámot -BP 911 (Bundes polizei – állami rendőrség)- is kapott. Felszerelték a szükséges műszaki elemekkel is. A fényhíd mellett rendőrségi rádióval is ellátták a sportkocsit.

Októberig kapta kölcsön az autót a rendőrség, amely Ausztria összes autópályáján beveti majd időszakosan a járművet, hogy felhívja a közlekedők figyelmét, hogy egy ilyen erős autóval is lehet kulturáltan, szabályosan közlekedni. 2016-ban 427 ember veszítette életét az osztrák utakon közlekedési balesetben, az ilyen esetek megelőzésében is szerepet kap a kocsi, a gyorshajtókat is üldözik majd vele.

Porschét kaptak az osztrák rendőrök 1
Porschét kaptak az osztrák rendőrök 2

Porschét kaptak az osztrák rendőrök

Porschét kaptak az osztrák rendőrök

Porschét kaptak az osztrák rendőrök 8
Porschét kaptak az osztrák rendőrök 9
Porschét kaptak az osztrák rendőrök 10
Porschét kaptak az osztrák rendőrök 11
Porschét kaptak az osztrák rendőrök 12
Fotó megosztása:

Nem ez az első eset, hogy a Porsche és az osztrák rendőrség együttműködnek, már a 60-as 70-es években is kapott rendőri jelzést Porsche, de legutóbb 2006-ban vetettek be az autópályákon 911-est.

A most átadott modell egy Porsche 911 Carrera. 3,0 literes turbómotorja 370 lóerős, maximális nyomatéka 450 newtonméter. A hétfokozatú váltóval szerelt modell 4,6 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/órára, csúcssebessége eléri a 295 km/órát.