Az Alfa Romeo 156 elég sok érdekes vonással rendelkezik, ami miatt téma lehet autórajongó körökben. Vezethetősége mellett a fenntartás örömei adnak gyakori beszédtémát, a hengerenkénti dupla gyertyáról ismert Twin Spark szívó benzinmotorok híresen kényesek, igénylik a törődést, a jó olajat, a gyakori olajcserét, a vezérléscsere periódusa sem túl hosszú, így érthető, ha vannak, akik a rideg tartást jobban bíró konstrukcióra szavaznak. Ők vesznek dízelt, azonban egy horvát házi mérnök még tovább ment. Teljesen szakított a belső égésű motor koncepciójával, és elektromossá alakította a vörös olasz gépet.

Valódi meglepetés rejtőzik egy horvát Alfa Romeo orrában 1Valódi meglepetés rejtőzik egy horvát Alfa Romeo orrában 2Valódi meglepetés rejtőzik egy horvát Alfa Romeo orrában 3

Láthatóan rendszámos, forgalomban használt konstrukcióról van szó, amiről ezen a videón és a pár fellelt képen kívül keveset tudunk. Van, aki szerint szentségtörés, más viszont örül, hogy pont egy ilyen karosszériát választott az építésre, azért a villanylovak termelte erővel is jól fekszik a kanyarban a 156.