Bill Harrah nem csak kaszinóiról és szállodáiról volt híres már régen sem, hanem pompás autógyűjteményéről is ismeretes volt az amerikai milliomos. Első Ferrariját még 1959-ben vásárolta meg és innentől egyre inkább rajongója volt az olasz márkának. A változatosság kedvéért azét beszerzett egy-két másik autót is, köztük tipikus amerikai izomautókat. A képeken látható Ferrari 365 GTB/4 Daytona Berlinettát 1971-ben vásárolta magának és nem félt használni.

Kifejezetten az ő rendelésére készült az unalmas pirostól eltérően csodálatos Rame Metallizzato színben, belül pedig a Daytona üléseket fekete betétes bézs bőrbe varrták. Az USA specifikációjú bukólámpás nehézbombázón eredetileg fűzött Borrani felnik voltak és a kaliforniai időjárás elengedhetetlenné tette, hogy megrendelje hozzá a Borletti légkondicionáló berendezést is. Az autó átvételét követően rögtön egy tuningműhelybe tolta a gépet, ahol verseny stílusú szélesítéseket és ehhez passzoló kerekeket pakoltak alá.

A motort sem hagyták érintetlenül, így a 4,4 literes V12-es szívómotorral szerelt gép 300 km/órás sebesség felett is száguldhatott. Az eredetileg bő 350 lóerős gép egyébként is meggyőző menetteljesítményeket produkált, hiszen bőven kevesebb mint 6 másodperc alatt gyorsult 100-ra és a végsebessége is elérte a 280-at.

Ez a Ferrari gyorsabb, mint egy helikopter 2Ez a Ferrari gyorsabb, mint egy helikopter 3

Mégsem ez a legkirályabb dolog, ami ezzel a gyönyörű GT-vel történt még fiatalon. Harrah úr éppen egy gyors szállítóeszközt szeretett volna beszerezni, amivel pillanatok alatt eljut Renoban lévő kaszinójától a Tahoe-tó partján álló hoteljéig. Ezzel a kérésével a Sikorsky helikoptergyártót találta meg, akikkel szemben az volt az elvárása, hogy álljanak ki vele egy versenyre. A szűk 95 kilométeres távot bőven 230 km/óra feletti átlagsebességgel sikerült teljesítenie. Ezzel maga mögött hagyta Sikorskyt is a helikopterrel.

Harrah úr három évvel halála előtt 1975-ben eladta a sportkocsit, jelenlegi tulajdonosához 2012-ben került, aki most 1 millió dollárt kér a különleges történetű Ferrariért.

Forrás: RM Sothebys

A világ talán leghíresebb sportkocsijának egymilliomodik példánya meglepő látványt nyújtott, pedig csak egyetlen eleme tűnt szokatlannak: a színe! Kattints és tud meg milyen volt!

Ez a Ferrari gyorsabb, mint egy helikopter 4