Ezen a hétvégén zajlik az Egyesült Államokban az Európai Élmény kiállítás, ahol mindenféle óvilági vigasság mellett autómárkák is megmutatták magukat, köztük persze a Volkswagen is, amely nem kevesebb mint öt átépítéssel igyekezett izgalmasnak mutatni magát.

Beetle Post Concept

Az Alise Post BMX-bajnok nevén futó koncepció ültetett futóművet, elképesztő felniket és merész narancs fényezést kapott; emellett egyedi kerékpárszállító megoldással – no meg rajta két kézműves biciklivel – is felvértezték.

Jetta GLI Nardo Concept

A GLI a Jetta titkos, kérkedésmentes sportverziója, ennek megfelelően az Auditól kölcsönzött, sötétszürke fényezést, ültetett futóművet és sportabroncsokat kapott; a háromnapos rendezvény során többször cseréltek rajta felnit, nehogy unalmas legyen.

Golf GTI RS Concept

Sajátos indíttatástól vezérelve nem európai, nem is amerikai, hanem japán tuningirányt: a széles karosszériás Rocket Bunny műfajt követi a Vossan Wheels közreműködésével megépített utcai sportkocsi. A beltér spártai; a saroktámasz polírozott alumíniumból készült. Még a képbe amúgy nehezen beleilleszthető Thule síboxot tartó keresztléc is egyedi fejlesztés.

Golf R Heritage Concept

A német trikolor színeit idéző sávozás és a sötét karosszériával éles kontrasztot alkotó, fehér küszöbfestés mellett a Golf R futóműve, abroncsai és keréktárcsái a GTI RS koncepció recepjét követi – hiszen az alkotók ugyanazokból a beszállítói forrásokból dolgoztak.

Golf Alltrack Country Concept

Az amerikai VW-mániások a mai napig sérelmezik, hogy a cég náluk nem forgalmazta a harmadik generációs Golf egyedi Country kivitelét, de most építettek maguknak egy tribute modellt: ehhez az eleve 4×4-es, emelt hasú Alltrack kombi adta az alapot, amit további 5 centis futóműemeléssel és józanul kis méretű, 15 colos kerekekre szerelt, terepbarát abroncsokkal toldottak meg.

Kiegészítő ködfényszórók, tetőre szerelt sátorrendszer és napelem, ívelt LED terepvilágítás, valamint mobil zuhanyrendszer teszi valóban kalandkedvelővé a speciális topográfiai vonalakkal díszített autót, amelynek pótkerék-üregét egy kiegészítő multimédiás rendszerrel töltötték meg.