Az idei Mercedes-Benz Classic Csillagtúra jubileumának alkalmából a veteránok és tulajdonosaik útja ismét az első Csillagtúra helyszínére, azaz Egerbe és annak környékére vezet. Az autók a Mátra és a Bükk szerpentinjeit népesítik be két teljes napon keresztül, miközben speciális, időre elvégzendő, úgynevezett 1/100-as feladatokat kell megoldaniuk.

A túra központi témáját 2017-ben az 50. születésnapjukat ünneplő, sportos AMG modellek adják. Az oldtimerek és youngtimerek rajongói május 19-én, pénteken a Fót és Galyatető közötti útvonalon találkozhatnak az autókkal, majd a mezőny a Galyatető és Eger közötti, 24-es és 23-as utak felé veszi az irányt még a délután folyamán, ahonnan május 20-án Miskolc irányába indulnak tovább a résztvevők.

A legideálisabb alkalom a veterán csodák megtekintésére május 20-án, 13 óra 15 perctől a miskolci autóbemutató alkalmával kínálkozik, majd a délután folyamán 14.55 és 16.50 között Kazincbarcikán is megtekinthető a látványos mezőny. Az idén rekordszámú, több mint 80 oldtimert regisztráltak az eseményre.