George Barris nevét talán kevesen ismerik, alkotásait azonban generációk bámulták csodálattal, hiszen számos egyedi építés mellett leggyakrabban Hollywood legkülönbözőbb stúdiói kérték fel arra, hogy egy film vagy sorozat kedvéért alkosson valami olyan, amit aztán a néző soha nem felejt el. Természetesen ilyen munkák után nem csak a filmvászonra szánt autókat tette egyedibbé, hanem a sztárok járgányait is.

Számos alkotásban találhatjuk meg munkáit, ő alkotta a leghíresebb Batmobile-okat, a Jurassic Park átalakított autóit, Starsky és Hutch fehér csíkkal díszített piros Torinoját és a Knight Rider című sorozat rettentő intelligens és elképesztő mutatványokra képes KITT-jét is.

Egy ilyen szakembernek pedig figyelnie kellett arra is, hogy mivel jelenik meg. Ez volt az ő névjegye, a saját használatú Ferrari 308 GTS, melyet saját ízlése szerint alakított. Ezt az autót kínálják most eladásra megközelítőleg 57 millió forintért. Az arany-barna gépet markánsabb frontrésszel és hátsóval formálta saját képére, erősen hangsúlyozta az autó származását az olasz trikolórral, melyet kénytelen volt éppen a magyar zászlónak megfelelő sorrendben használni. A mutatós óracsoport helyére digitális egységet rakott.

Ezzel az egyedi Ferrarival járt KITT apja 1

18403793_793142390843812_922332537361854430_o