Háromfutamos nyitóhétvégéjén van túl a Hankook Racer Cup mezőnye, a hétvégén a Hungaroringen indult el a bajnokság.

Bár a bolondos áprilisi időjárás a versenyben is okozott némi bizonytalanságot: a szerdai havazás miatt a csütörtöki szabadedzés elmaradt, így a program kissé besűrűsödött. Ugyanakkor a Hankook-gumik bizonyíthattak: remekül vizsgáztak a nem éppen versenyzőbarát időjárási körülmények között. Ebben a kupában a 2017-es esztendőtől már a Shell Helix motorolajjal feltöltött Swiftek versenyeznek, az azonos „belbecs” mellett már a külső is egységességet sugall. A fiatal tehetségeket útnak indító sorozatban a kiélezett csaták most sem maradtak el.

A mogyoródi aszfaltcsík leggyorsabbja a kétszeres futamgyőztes Boldizs Bence volt. A fiatal tehetség már a 2016-os esztendőben megmutatta, hogy mindenképpen érdemes vele számolni, akkor a bajnokság második helyéig jutott, így idén nem lehet más számára a cél, mint a bajnoki cím megszerzése. Ez az első két viadalon nem is volt kérdés, okos versenyzéssel, jól beosztott autóval két győzelmet is bezsebelt. A harmadik futamon azonban féltengelytörése miatt a verseny feladására kényszerült.

Hiába könyvelt el két futamgyőzelmet Boldizs, az élete első győzelmét arató Somogyi Márk konstansan jó teljesítményével a tabella élére állt. A fiatal versenyző vágya teljesült, a legnagyobb trófeával térhet haza. Keményen megdolgozott a győzelemért, hiszen folyamatos adok-kapokban kellett megvédenie előbb a rutinos Csuti Lacitól második helyét, majd a biztos negyedik és a végén a győztes pozíciót.

Hungaroring_HRC_4

Csuti László a sikertelen nyitány után vasárnap minkét futamon másodikként zárt, óriási csatát vívott a kétszeres harmadik helyezett Kismarty-Lechner Gáborral – az ő teljesítménye volt talán a legkiszámíthatóbb, hiszen mindhárom versenyen őt intette le harmadikként a kockás zászló, azonban első eredményét elvesztette a 7 másodperces büntetése miatt.

„A szombati napért kárpótolt a vasárnapi két futam, nagyon élveztem, annak ellenére, hogy a rajtpozíciómhoz képest vissza is estem. Türelmesen kivártam, hogy mi történik előttem, ez a taktika kifizetődő volt a számomra, mert többen is ütköztek az első körben. Egyszer csak a negyedik helyen találtam magam, ahol ismét Csuti Lacival csatáztunk, miközben László Martin is utolért minket. Folyamatosan kellett védekeznem, nem volt könnyű, azonban sikerült, így a dobogó harmadik fokára állhattam” – mondta Kismarty-Lechner Gábor

László Martin mérlege sem rossz, harmadik és a dobogó közeli helyezései mind azt bizonyítják, hogy nagyon sokat tanult az elmúlt esztendőben.

Hungaroring_HRC_5

A 2017-es szezonnyitó tökéletesen tükrözi, hogy fair csatákban idén sem lesz hiány, és technikai versenyről lévén szó, itt bármikor, bárkivel, bármi megtörténhet. Június végén a Pannóniaringen nagyon szoros pontállással folytatódik a bajnokság.