Tengernyi ritkaság és híres emberek autói mellett egy igazán egyedi McLaren P1-es is új gazdára talált egy aukción Floridában. Kitartó licitálással új tulajdonosa közel 2,4 millió dollárt vagyis bő 700 millió forintnak megfelelő összeget fizetett az angol sportkocsiért, ami a LaFerrari és a Porsche 918 Spyder nagy riválisa. Ez rekord összeg egy P1-esért, ráadásul a pénzt az Indiana államban lévő Rose-Hulman Technológiai Intézet kapja.

Első tulajdonosa még 2015-ben vehette át az egyedi darabot, melyet Professor 2 Blue színe alapvetően megkülönböztet a szokványos P1-esektől. Természetesen ennyi nem volt elég, ezért matt fekete és ezüst kombinációjú felniket, valamint vörös díszcsíkokat is festettek a csúcs-McLarenre. A külsőre utalva bent is vörös bőrbe húzták az üléseket, amiknek különlegessége, hogy egyedileg formázottak. Ilyenből csupán két darab létezik a világon. Különlegesség, hogy az utas oldalán lévő sminktükörben a “gyönyörűen nézel ki” felirat olvasható.

A McLaren P1-est 3,8 literes V8-as turbómotor hajtja, amelynek teljesítménye 737 lóerő, maximális nyomatéka pedig 720 Nm. Ezek önmagukban is lenyűgöző számok és könnyen elképzelhető, hogy a karbonnal gazdagon ellátott autót hihetetlen dinamizmussal mozgatja, azonban ehhez még hozzácsaptak egy házon belül fejlesztett elektromos rendszert is. A villanyos segítség 177 lóerővel és 260 Nm nyomatékkal veszi ki részét a hajtásból. A rendszer összteljesítménye 917 lóerő és 980 Nm nyomaték, ami 7 sebességes duplakuplungos váltón keresztül jut el a hátsó kerekekre.

Álló helyzetből 100 km/órás sebességre 2,8 másodperc alatt gyorsul, a 200-as tempóig pedig további 4 másodpercet kell várni. A szárazon 1 395 kilogrammot nyomó szupersportautó végsebessége 401 km/óra.

mclaren-p1-amelia-island-concours (5)