Álruhában járja a világot a várhatóan jövőre a nagyközönségnek is bemutatkozó új csúcs-Audi. Korábban már feltűnt a Nordschleife aszfaltján is, ezúttal azonban Svédországban, talpig hóban-fagyban fotózott A8-asok képét mutatta be a Carmagazine.

Az új A8-ast hazai pályán, az őszi Frankfurti Autószalonon mutatják majd be, amit azonban már most is sejteni lehet róla, az az, hogy a 7-es BMW-hez hasonlóan gesztusvezérlésre is képes lesz, ami a a klímaberendezést, mobiltelefont, az audiorendszert tudja majd fizikai gombok nyomkodása nélkül irányítani.

Lefülelték az új csúcs-Audit 1

Audi A8 a konszern új, MLB padlólemezére épül, ami nagyjából 200 kilogrammos tömegcsökkentést is jelenthet. Formailag az Audi Prologue által megszellőztetett vonalakra számíthatunk: szélesebb orr, kisebb single frame hűtőmaszk várható a márka új csúcsmodelljén. Műszaki tartalma sem lesz unalmas, főleg az autonóm funkciók kaptak fontos szerepet, kis- és nagy hatótávolságú radarok, lézeres érzékelők és kamerák tartják szemmel majd a forgalmat, így 60 km/óra sebességig akár igazi városi forgalomban is képes lesz önállóan haladni az Audi A8-as.

Benzines motorválasztéka a 4 literes V8-asból és 6,3 literes W12-esből áll, 450 és 500 lóerő, dízel vonalon pedig 3, 4 és 5 literes motorok várhatóak, V6, V8 és 272, 408 és 500 lóerős csúcsteljesítménnyel.