Baleset miatt teljes útzár van érvényben az M5-ös autópályán Inárcs térségében, a főváros felé vezető oldalon. Négy személyautó ütközött össze – eddig tisztázatlan körülmények között – az autópályán. A Vezess a helyszínen követi az eseményeket, mivel utunk éppen az M5-ös autópályán vezetett volna Budapestre.

A baleset a 31-es kilométernél történt 9:30-9:45 körül, a jó látási viszonyok és tiszta időjárás ellenére. Az esetnél egy ember beszorult a roncsok közé, őt a dabasi tűzoltók szabadították ki. A mentők tájékoztatása szerint súlyosan megsérült, ezért helikopterrel kellett elszállítani a helyszínről. Ugyanitt még egy ember megsérült, akihez rohamkocsit kellett hívni.

DSC_0709

Természetesen, ahogy az lenni szokott, már 10-20 perccel a baleset bekövetkezése után, a feltorlódott kocsisor miatt egyes autósok elkezdték használni a leállósávot menekülési útvonalnak, azonban ez egyrészt 100 ezer forintos büntetési kategória is lehet, másfelől pedig nagyon nagy felelőtlenség, hiszen a mentők csak ezen a részen tudták megközelíteni a baleset helyszínét.

Nem sokkal a fenti esetet követően még egy baleset történt ezen az autópályán, szintén ebben a térségben. A forgalmi dugó miatt három kamion ütközött össze a Budapest felé vezető szakaszon az M5-ös 36-os kilométerénél. Itt a középső kamion sofőrje beszorult járművébe. Az ő kiszabadítását a dabasi és a monori tűzoltók végezték el. Az M5-ös ezen a részén is teljes szélességében lezárták az autópályát, emiatt a sztrádán gigadugó alakult ki.

Frissítés (14:32) – Az M5-ös 31-es kilométerénél történt útzárat 12:30-kor feloldották és a sérült járműveket a leállósávba állították. Onnantól tehát ismét szabadon járható az autópálya.