Elődjénél rövidebb és könnyebb lesz az a Chevrolet Equinox, amely kilenc hosszú évnyi szolgálat után váltja második generációs elődjét. Az Equinox az Opel Antara észak-amerikai rokona, ezért különösen izgalmas, hogy motorkínálatában egy kis lökettérfogatú, 1,6 literes dízel is megjelent.

A kis lökettérfogattól nem kell megijedni: egyrészt a változó geometriájú turbóval és start-stop rendszerrel szerelt erőforrás a gyári becslések szerint 136 lóerőre és combos 320 Nm nyomatékra képes, másrészt maga az autó könnyebb elődjénél, közel két mázsát fogyott a modellváltás során.

Új amerikai szabadidőjármű jöhet Európába 1

További fotókért kattints!

Az elődjénél rövidebb, belül mégis tágasabb crossover további két benzines turbómotorral: egy 170 lóerős, 1,5 literessel, és egy kilencfokozatú automatával párosított, 250 lóerős kétliteressel is megvásárolható lesz. Utóbbi kettő feladata, hogy saját hazájában még sikeresebbé tegyék az autót, mint elődje, amely a Chevrolet második legnagyobb számban eladott típusa volt.

A dízelmotor természetesen nem a hazai piac kedvéért került az orrba: a vállalat új termékstratégiája értelmében a világ 115 országában fogják forgalmazni a modellt. Hogy Európába is eljut az autó, az szinte biztosra vehető, ám kérdés, hogy a jelenleg parkolópályán tartott Opel Antara udójaként, vagy saját neve alatt hajózik be az óvilágba. A dízelmotoros kiadás 2017 nyarától kapható.