A Knaus nagy hagyományokkal rendelkező német lakókocsi- és lakóautógyár, egy ideig Magyarországon is termeltek, sőt, fejlesztettek is lakókocsikat. Mint minden modern ipari vállalat, ők is beszállítókat foglalkoztatnak, és ezek egyike bizony rosszul dolgozott az idén.

A német hatóságok ugyanis megállapították, hogy a 2016 folyamán eddig legyártott Knaus Sky, Knaus Sun és Knaus Van típusú lakóautóknál nem megfelelő minőségű ragasztóanyaggal rögzítették keretébe a lakórész ajtajának ablaküvegét, ezért az menet közben kipotyoghat, értelemszerűen veszélyhelyzetet teremtve a forgalomban.

A Knaus részlegesen és teljesen integrált modelleket gyárt (előbbieknél megmarad a hagyományos külsejű vezetőfülke, utóbbiak úgy néznek ki, mint egy cipősdoboz, egy rendkívül praktikus, tágas és komfortos cipősdoboz), előbbiekből pedig létezik alkóvos kivitel is, ahol a fülke felett létrával megközelíthető fekhelyet alakítottak ki.

Kiviteltől függően 3-6 ember hajthatja álomra a fejét a különböző modellekben, a biztonsági övek (azaz szállítható személyek száma) jellemzően négy fő, de létezik egy hatszemélyes típus (Sky Traveller) is. Az összes típus változatos kialakításban, belső berendezésben rendelhető, a csúcsmodellekben akár minigarázs is helyet kaphat kerékpárnak, motornak.

csm_ktg-knaus-2016-2017-skywave-composing_94082b93e8

Knaus Sky Wave, 61 500 eurótól