Augusztus 20. és 29. között nem dolgoznak a Volkswagen Golf gyártósorai, derül ki a Volkswagen egy belső közleményéből. A döntést nem jószántából hozta meg a vállalat: két beszállítójával is perben áll a cég, ennek következtében átmeneti készlethiány lépett fel bizonyos, közelebbről nem részletezett alkatrészekből, így nincs más választásuk, mint a beszállítói krízis megoldásáig felfüggeszteni a gyártást.

Egyelőre nem tudni, a döntés más modellt is érint-e.

Az MTI szerint a Volkswagen minden jogi eszközt bevet az alkatrészellátást beszüntető két beszállítójával szemben, végső soron akár bírósági végzés alapján, rendőri kísérettel teherautóra rakhatják és maguk elszállíthatják a szükséges alkatrészeket – mondta pénteken az autógyár szóvivője. A VW ugyanakkor nem szeretné tovább élezni a helyzetet azzal, hogy bírósági végrehajtást kér, továbbra is szeretne megállapodni a két beszállítóval.

Az ndr német közszolgálati adó honlapján közölte: az első fokú bíróság kötelezte a két beszállító tulajdonosát, a wolfsburgi székhelyű Prevent cégcsoportot a VW-nel fennálló szerződésből eredő kötelezettségeik teljesítésére.

Forrás: automobilwoche.de