Megkezdődött az új ötajtós Honda Civic gyártása a Honda angliai gyárában, Swindonban, ennek kapcsán megjelentek az első képek a modellről. Az első autók pár napja indultak útnak az Egyesült Államokba, ott kezdődik meg először a forgalmazás.

Az első európai ötajtósok gyártása az év vége felé rajtol, forgalmazásukat pedig 2017 első negyedévében kezdik meg a márkakereskedések. Ennek megfelelően várhatóan októberben a Párizsi Autókiállításon mutatkozik be az európai változat.

A képek tanulsága szerint az autó kupésabb, mint a jelenlegi változat. Az iparági tendenciákat látva vélhetően nagyobb külső méretekkel, hosszabb tengelytávval és tágasabb csomagtartóval bír majd az új Civic.

 

Egyelőre a műszaki megoldásokról keveset tudni, annyi bizonyos, hogy Amerikában 1,5-ös turbómotorral kerül piacra, manuális és fokozatmentes automata sebességváltóval egyaránt. Jelenleg Európában 1,4-es és 1,8-as benzinessel és 1,6-os dízellel kapható a Civic, nem lehetetlen, hogy itt is az említett turbós kerüljön az 1,8-as helyébe. Újdonság a LED-es fényszóró a modell extrái között.