Múlt pénteken délután a Texas állambeli Houstonban bizarr jelenség vonta magára egy főút kereszteződésében (fent) posztoló rendőrjárőr figyelmét: egy elhaladó autó tetején egy férfi feküdt.

Utána eredtek, és igazoltatták. Kiderült, a helyzet annál is bizarrabb, mint első pillantásra gondolták: a tetőn utazó 36 éves Donald Slaughter ugyanis nemcsak a tulajdonosa, de a vezetője is volt a járműnek, ennek megfelelően senki nem ült a volánnál, az autót az anyósülésről kormányozta egy, a hírekben meg nem nevezett utas. A hátsó ülésen Slaughter óvodás korú fia utazott, természetesen gyermekülés nélkül.

Mint kiderült, aznap vették az autót, és Slaughter ezzel a sajátos mutatvánnyal ünnepelte a remek üzletet. Sajnos a közeljövőben nem élvezheti új kocsiját: a rendőrök az ellenőrzés során kiderítették, hogy egyéb okok miatt a férfi körözés alatt áll, így bilincsben vitték az őrszobára, ahonnan 15 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábon távozott, hogy aztán szeptember végén a bíróságon feleljen korábbi vétkeiért, amiket most (jobb híján) gyermek veszélyeztetésével spékeltek meg a hatóságok.